Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarty ostatnio przypadły mi do gustu. To ciasto przygotowuje się szybko, nadzienie niewiele dłużej. Tarta jest przepyszna i naprawdę gorąca polecenia wielbicielom kurek i nie tylko :-)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1390
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4316
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1390
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4316
Składniki
Przygotować ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce lub na stolnicy i szybko zagnieść ciasto. Formę do tarty (26-28cm) wysmarowaną tłuszczem wykleić ciastem, wyżej wyklejając boki, nakłóć widelcem i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut.
Przygotować farsz: masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojone kurki i cebulę, dusić mieszając od czasu do czasu, aż do odparowania płynu. Dodać przyprawy, wymieszać i odstawić. Przygotować sos: 2 jajka rozmieszać z jogurtem lub śmietaną, dodać soł i pieprz. Farsz wyłożyć na podpieczone ciasto, zalać sosem i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 35 minut. Smacznego :-)
P.S. z ciasta zostało mi trochę skrawków, więc wyłożyłam nimi 2 kokilki, na których farsz złozyła się szynka, która zalegała mi w lodówce z sosem z tarty :-)