Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lada gratka dla koneserów pierogów po rusku. Tym razem w szybszej formie, formie tarty.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1111
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Ziemniaki gotujemy, razem z serem mielimy na średnich oczkach. Cebulę siekamy, boczek kroimy w kostkę. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, wytapiamy tłuszcz, następnie dodajemy cebulę, szklimy. Zmielone ziemniaki z serem mieszamy z boczkiem, cebulą i majerankiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W formie do pieczenia rozkładamy ciasto, nakłuwamy widelcem i chwilę podpiekamy w 200°C. Na podpieczony spód wykładamy farsz. Całość pieczemy 25 minut w 200°C.