Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lada gratka dla koneserów pierogów po rusku. Tym razem w szybszej formie, formie tarty.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 9443
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 570
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2117
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 584
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 9443
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 570
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2117
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 584
Składniki
Ziemniaki gotujemy, razem z serem mielimy na średnich oczkach. Cebulę siekamy, boczek kroimy w kostkę. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, wytapiamy tłuszcz, następnie dodajemy cebulę, szklimy. Zmielone ziemniaki z serem mieszamy z boczkiem, cebulą i majerankiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W formie do pieczenia rozkładamy ciasto, nakłuwamy widelcem i chwilę podpiekamy w 200°C. Na podpieczony spód wykładamy farsz. Całość pieczemy 25 minut w 200°C.