Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta po rusku

Tarta po rusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50094

Dodano:

Odsłon: 2754

Nie lada gratka dla koneserów pierogów po rusku. Tym razem w szybszej formie, formie tarty.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 500 g ziemniaków
  • 250 g białego sera
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 cebula
  • 200 g wędzonego boczku
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tarta po rusku

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy, razem z serem mielimy na średnich oczkach.
    Cebulę siekamy, boczek kroimy w kostkę. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, wytapiamy tłuszcz, następnie dodajemy cebulę, szklimy.
    Zmielone ziemniaki z serem mieszamy z boczkiem, cebulą i majerankiem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    W formie do pieczenia rozkładamy ciasto, nakłuwamy widelcem i chwilę podpiekamy w 200°C.
    Na podpieczony spód wykładamy farsz.
    Całość pieczemy 25 minut w 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Fram 07 maja będzie testowane w weekend, bo pierogi ruskie bardzo lubimy, tylko nie ma komu lepić ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń