Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z grzybami leśnymi, na kruchym, maślanym cieście.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 81
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40718
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3451
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 81
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40718
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3451
Składniki
Masło posiekać z mąką, dodać żółtka, wodę i sól. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić na pół godziny do lodówki.
Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, dusić 5-7 minut. Ostudzić.
Schłodzonym ciastem wyłożyć wysmarowaną formę do tarty. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Śmietanę wymieszać z jajkami, osolić, dodać natkę pietruszki. Na podpieczony spód wyłożyć grzyby, zalać masą jajeczną.
Piec przez 30-35 minut, aż masa się zetnie. Przed podaniem tartę lekko przestudzić.