Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z grzybami leśnymi, na kruchym, maślanym cieście.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5031
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5850
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18971
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7337
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30983
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5031
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5850
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18971
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7337
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30983
Składniki
Masło posiekać z mąką, dodać żółtka, wodę i sól. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić na pół godziny do lodówki.
Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, dusić 5-7 minut. Ostudzić.
Schłodzonym ciastem wyłożyć wysmarowaną formę do tarty. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Śmietanę wymieszać z jajkami, osolić, dodać natkę pietruszki. Na podpieczony spód wyłożyć grzyby, zalać masą jajeczną.
Piec przez 30-35 minut, aż masa się zetnie. Przed podaniem tartę lekko przestudzić.