Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z grzybami leśnymi, na kruchym, maślanym cieście.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1375
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12948
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4996
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12227
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1375
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12948
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4996
Składniki
Masło posiekać z mąką, dodać żółtka, wodę i sól. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić na pół godziny do lodówki.
Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, dusić 5-7 minut. Ostudzić.
Schłodzonym ciastem wyłożyć wysmarowaną formę do tarty. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Śmietanę wymieszać z jajkami, osolić, dodać natkę pietruszki. Na podpieczony spód wyłożyć grzyby, zalać masą jajeczną.
Piec przez 30-35 minut, aż masa się zetnie. Przed podaniem tartę lekko przestudzić.