Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 38
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2502
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 38
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2502
Składniki
1. Ciasto: Wszystkie składniki zarobić jak ciasto kruche. Okrągłą formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto jest miękkie więc nie trzeba go wałkować tylko rozprowadzić palcami w formie. Ciasto powinno mieć ranty. Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, na 20 min. 2. Farsz: Brokuły gotujemy a potem kroimy na kawałki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. 3. Na podpieczone ciasto wykładamy brokuły, paprykę, cebulę i pieprz marynowany. Ostrzegam: pieprz jest ostry, więc niech każdy doda go wg własnego uznania. 4.Sos: Mieszamy śmietanę, musztardę i żółtko. Musi powstać sos o jednolitej konsystencji. Dodajemy suszoną natkę pietruszki i przyprawiamy solą oraz pieprzem mielonym do smaku. Sosem zalewamy warzywa. 5.Tartę wkładamy do piekarnika na kolejne 20-25 min, może być tam trochę dłużej, ważne żeby sos stężał :) a ciasto się nie przypaliło :) SMACZNEGO.