Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13396
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1529
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14738
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6074
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13396
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1529
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14738
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6074
Składniki
Ciasto: mąkę z solą przesiać, dodać zimne masło, dokładnie posiekać nożem. Wlać 3 łyżki zimnej wody, zagnieść ciasto. Uformować z niego kule, owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkować. Okrągłą formę wysmarować olejem i włożyć ciasto. Nakłuć widelcem i piec 12- 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu ciasto zostawić w formie do wystudzenia.
Nadzienie: czosnek obrać, rozetrzeć z solą. Cebulę posiekać. Masło i oliwę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać cukinię, oregano i gałkę muszkatołową, wymieszać. Ostudzić, wyłożyć na podpieczony spód tarty.
Jajko roztrzepać z mlekiem, wymieszać z 10 dag sera żółtego oraz solą i pieprzem. Polać wierzch tarty, posypać resztą sera. Zapiekać 25- 30 minut w temperaturze 200 stopni.