Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18479
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7057
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30623
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29360
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18479
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7057
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30623
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29360
Składniki
Ciasto: mąkę z solą przesiać, dodać zimne masło, dokładnie posiekać nożem. Wlać 3 łyżki zimnej wody, zagnieść ciasto. Uformować z niego kule, owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkować. Okrągłą formę wysmarować olejem i włożyć ciasto. Nakłuć widelcem i piec 12- 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu ciasto zostawić w formie do wystudzenia.
Nadzienie: czosnek obrać, rozetrzeć z solą. Cebulę posiekać. Masło i oliwę rozgrzać na patelni, dodać czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać cukinię, oregano i gałkę muszkatołową, wymieszać. Ostudzić, wyłożyć na podpieczony spód tarty.
Jajko roztrzepać z mlekiem, wymieszać z 10 dag sera żółtego oraz solą i pieprzem. Polać wierzch tarty, posypać resztą sera. Zapiekać 25- 30 minut w temperaturze 200 stopni.