Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 683
Składniki
Mąkę siekamy z masłem i solą , przekładamy do miski , dodajemy wodę i szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię do żywności i wkładamy na godzinę do lodówki. Pokrojoną w plastry cukinię posypujemy solą , pieprzem i rozmarynem , podsmażamy na rozgrzanej oliwie i osączamy na papierowym ręczniku.
Osobno szklimy na oleju pokrojona w plastry cebulę.
Obrane ze skórki pomidory kroimy w plasterki . Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim foremkę. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy 10 minut w 220 st. C.
Na podpieczonym spodzie rozkładamy pomidory , ostudzoną cukinię i cebulę.
Jogurt , śmietanę i przyprawy mieszamy z mąką i polewamy warzywa.
Wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy 40 minut w 180-190 st.C. Podajemy na gorąco lub na zimno.