Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2962
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 681
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 209
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 907
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 312
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2962
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 681
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 209
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 907
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 312
Składniki
Mąkę siekamy z masłem i solą , przekładamy do miski , dodajemy wodę i szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię do żywności i wkładamy na godzinę do lodówki. Pokrojoną w plastry cukinię posypujemy solą , pieprzem i rozmarynem , podsmażamy na rozgrzanej oliwie i osączamy na papierowym ręczniku.
Osobno szklimy na oleju pokrojona w plastry cebulę.
Obrane ze skórki pomidory kroimy w plasterki . Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim foremkę. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy 10 minut w 220 st. C.
Na podpieczonym spodzie rozkładamy pomidory , ostudzoną cukinię i cebulę.
Jogurt , śmietanę i przyprawy mieszamy z mąką i polewamy warzywa.
Wierzch posypujemy startym serem. Pieczemy 40 minut w 180-190 st.C. Podajemy na gorąco lub na zimno.