Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta z dynią i jarmużem

Tarta z dynią i jarmużem

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 86

Dodano:

Odsłon: 80

Świetna tarta na jesienne wieczory, bezmięsna ale za to sycąca.

Składniki

  • dynia - 25 dag
  • jarmuż - 8 dag
  • ziarna słonecznika - 4 łyżki
  • masło - 15 dag
  • mąka - 1 szklanka
  • jajko - 1 szt.
  • przyprawa do zup typu magi lub w proszku do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z mąki, masła i jajka zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Jarmuż opłukać posiekać na drobno ( bez łodyg) i podsmażyć. Do jarmużu dodać startą na tarce do jarzyn dynię i wymieszać. Wsypać ziarna słonecznika oraz doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tarę. Farsz przełożyć na ciasto i piec przez 30 minut w temp. 180 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń