Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna tarta na jesienne wieczory, bezmięsna ale za to sycąca.
Polecam.
Odsłon: 306
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 303
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 204
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 306
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 303
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 204
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 132
Składniki
Z mąki, masła i jajka zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Jarmuż opłukać posiekać na drobno ( bez łodyg) i podsmażyć. Do jarmużu dodać startą na tarce do jarzyn dynię i wymieszać. Wsypać ziarna słonecznika oraz doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim tarę. Farsz przełożyć na ciasto i piec przez 30 minut w temp. 180 st.