Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawet kaszanka może otrzymać trochę szyku, kiedy zestawimy ją z urodziwą gruszką i orzechami :-)
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 155
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2164
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12324
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 155
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2164
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12324
Składniki
CIASTO: 1. Wszystkie składnik włóż do pojemnika malaksera i zmiksuj, aż masa zacznie się sklejać w kulę. 2. Kulę ciasta delikatnie spłaszcz, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na czas przygotowania farszu.
FARSZ: 1. Szalotki obierz i pokrój na ćwiartki. 2. Podsmaż na łyżce masła, aż lekko pociemnieją i zmiękną. 3. Dopraw je miodem oraz szczyptą soli. 4. Gruszki poobieraj, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę i dodaj na patelnię, gdzie smażą się cebulki. 5. Krótko razem przesmaż. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia. 6. Kaszankę obierz z flaka i pokrój na mniejsze kawałki. 7. Podsmaż na pozostałym maśle. 8. Dodaj oregano, pastę chilli, sól oraz pieprz czarny świeżo mielony. 9. Na koniec dodaj cebulkę z gruszką i orzechy włoskie (przesiekane nożem). 10. Wymieszaj i pozostaw do całkowitego wystudzenia.
TARTA: 1. Piekarnik nagrzej do temperatury 170 stopi C. 2. Ciasto na spód do tarty rozwałkuj, wyłóż nim formę do tart i nakłuj widelcem. 3. Przestudzoną masę z kaszanki rozłóż na cieście. 4. Śmietanę i jajka rozbełtaj razem tworząc sos, a następnie zalej nim tartę. 5. Piecz około 45 minut. 6. Serwuj na gorąco lub po wystudzeniu. 7. Smacznego.