Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta a wlasciwie kisz (quiche) z koprem wloskim w miodzie i z sosem serowym. Sos zawdziecza swój specjalny smak serkowi plesniowemu. Bardzo smaczne danie, proste i szybkie (nie liczac czasu pieczenia)
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 424
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 424
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Składniki
Fenkul pokroic, zmieszac w foremce z 4 lyzkami oliwy i miodem. Piec ok. 45 min. w temp. 150° C Foremke na tarte wylozyc papierem do pieczenia, wlozyc plat ciasta, nakluc widelcem i piec ok. 15 min. w temp. 200° C. Nastepnie zmniejszyc temperature do 180° C, nalozyc na ciasto upieczony fenkul. Roztrzepac jajka, dodac mleko, ser i pokruszony ser plesniowy, doprawic pieprzem. Fenkul zalac sosem i piec w temp. 180° C ok. 30 min.
Podawac na cieplo np. z salata.