Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na pieczarki mamy cały rok. Moja tarta będzie zawierała pieczarki i to będzie główny składnik tej potrawy, ale zastosuje jeszcze inne super smaki.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2203
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 260
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2203
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 260
Składniki
Składniki na ciasto umieść w misce i wyrabiaj kilka minut, aż uda Ci się uformować zwartą kulę.
Ja zazwyczaj używam robota planetarnego bo jest bardzo pomocny. Po wyrobieniu, ciasto zawiń w folię i odłóż do lodówki na godzinę.
Jak ciasto stygnie obierz pieczarki i pokrój w plastry. Tak samo zrób z cebulą.
Pomidorki koktajlowe przekrój na połowę
Włóż do miski ser feta , śmietankę, pieprz i jajko. Ser żółty zetrzyj na grubych oczkach i dodaj tyle, aby przełamać smak. Wymieszaj całość na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt twarda możesz dodać jogurtu do zmiany smaku.
Na patelni rozgrzej olej i włóż pokrojone pieczarki oraz cebulę. Podsmaż do miękkości.
Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj. Formę do tarty wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Na formę rozłóż ciasto i nakłuj widelcem. Rozgrzej piekarnik do 180 st góra i dół i piecz spód około 25 minut. Ważna sprawa spód nie musi być bardzo upieczony tylko lekko, ponieważ on będzie jeszcze raz pieczony z masą, więc by nie był na końcu twardy musicie wyczuć moment wyjęcia go.
Do masy serowej dodajemy upieczone pieczarki, mieszamy i wykładamy na przygotowany spód.
Na surową masę wykładamy pokrojone pomidorki. To jest ten moment, że możecie dodać Wasze ulubione dodatki. Całość wstawiamy do piekarnika 180 st góra i dół na około 25-30 minut
I tak mamy super danie bez mięsa i możemy jeść je na ciepło oraz na zimno. Smacznego