Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy zimne pokrojone masło, jajko, śmietanę, sól i zagniatamy gładkie ciasto. Zawijamy we folię spożywczą i wstawiamy na pół godziny do zamrażarki lub na godzinę do lodówki.
Obieramy pieczarki, kroimy w plastry i podsmażamy do zarumienia się razem z solą i pieprzem. Szpinak rozmrażamy odparowujemy wodę i również przyprawiamy. Paprykę kroimy w paski i smażymy do lekkiego "ścięcia" się papryki.
Śmietanę łączymy z jajkami, solą pieprzem i startym żółtym serem.
Po upływie czasu wyciągamy ciasto i wykładamy spód naczynia do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180st. góra -dół) i pieczemy 15 minut. Wyciągamy tartę nakładamy szpinak, pieczarki, paprykę, posypujemy szczypiorkiem, zalewamy sosem, posypujemy chili i wkładamy na ok. 30 minut do piekarnika.