Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta z wędzoną makrelą i brokułami

Tarta z wędzoną makrelą i brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4893

Dodano:

Odsłon: 19047

dla amatarów wedzonej rybki

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tarta z wędzoną makrelą i brokułami

Przygotowanie

  1. Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na ok 20 minut,wtym czasie obrać ze skóry makrelę wyciągnąć ości i podzielić na małe części ,brokuła podzielić na małe "różyczki" i obgotować 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki octu.Śmietanę zmiksować z jajkami wrzucić pokrojony szczypiorek i doprawić soląi pieprzem.

  2. Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować ,wyłożyć dno i boki natłuszczonej tortownicy na wierzchu poukładać makrelę i brokuła ,zalać sosem śmietanowo-jajecznym i wstawić do nagrzanego piekarnika ,piec ok 25 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 10 marca 2010 Fantastyczny przepis, napewno spróbuję.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasikzaki 10 marca 2010 To będzie mój obiad na piątek....super przepis :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń