Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4778
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 99
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4778
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 99
Składniki
Mąkę ze szczyptą soli i margaryną posiekać,dodać 2 łyżki zimnej wody i zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i włożyć na ok 60 min do lodówki. Szparagi oczyścić,ugotować al dente,odsączyć i pokroić w mniejsze kawałki. Formę do tarty wylepić ciastem,na cieście ułożyć gęsto pokrojone szparagi i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 15-20 min. Zrobić sos : jajka rozmieszać z mlekiem,dodać utarty na grubych oczkach ser oraz sól i pieprz do smaku,wymieszać. Podpieczoną tartę wyłożyć z piekarnika,polać równomiernie sosem i ponownie włożyć do temp 200 st na ok 15 min,smacznego.