Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4575
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7018
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4575
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7018
Składniki
Mąkę ze szczyptą soli i margaryną posiekać,dodać 2 łyżki zimnej wody i zagnieść ciasto.Zawinąć w folię i włożyć na ok 60 min do lodówki. Szparagi oczyścić,ugotować al dente,odsączyć i pokroić w mniejsze kawałki. Formę do tarty wylepić ciastem,na cieście ułożyć gęsto pokrojone szparagi i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 15-20 min. Zrobić sos : jajka rozmieszać z mlekiem,dodać utarty na grubych oczkach ser oraz sól i pieprz do smaku,wymieszać. Podpieczoną tartę wyłożyć z piekarnika,polać równomiernie sosem i ponownie włożyć do temp 200 st na ok 15 min,smacznego.