Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z masą jajeczną i szpinakiem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
ciasto kruche ,wszystkie składniki łączymy szybko najlepiej za pomocą robota jeśli nie mamy szybko siekamy i zagniatamy ciasto jeśli jest za mało płynu można dodać łyżkę zimnej wody .Ciastem wykładamy formę na kłuć widelcem i wkładam na 2 godziny do zamrażalnika .Po tym czasie nastawiam piekarnik 200stna 12 minut podpiekamy ,w tym czasie robimy nadzienie Na patelni rozgrzewamy odrobine oliwy wrzucamy starty czosnek dodajemy szpinak chwilę dusimy odcedzamy z nadmiaru płynu .W misce roztrzepujemy jajka sól ,pieprz, śmietanę ulubione przyprawy i przestudzony szpinak ,można dodać ser feta lub starty żółty wszystko łączymy i wylewamy na podpieczony spód kruchy pieczemy 15 -20 minut w 180 stopni Najlepiej kontrolować bo różnie piekarniki pieką i nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia ,pyszna na ciepło i zimno .