Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z masą jajeczną i szpinakiem
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 337
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Składniki
ciasto kruche ,wszystkie składniki łączymy szybko najlepiej za pomocą robota jeśli nie mamy szybko siekamy i zagniatamy ciasto jeśli jest za mało płynu można dodać łyżkę zimnej wody .Ciastem wykładamy formę na kłuć widelcem i wkładam na 2 godziny do zamrażalnika .Po tym czasie nastawiam piekarnik 200stna 12 minut podpiekamy ,w tym czasie robimy nadzienie Na patelni rozgrzewamy odrobine oliwy wrzucamy starty czosnek dodajemy szpinak chwilę dusimy odcedzamy z nadmiaru płynu .W misce roztrzepujemy jajka sól ,pieprz, śmietanę ulubione przyprawy i przestudzony szpinak ,można dodać ser feta lub starty żółty wszystko łączymy i wylewamy na podpieczony spód kruchy pieczemy 15 -20 minut w 180 stopni Najlepiej kontrolować bo różnie piekarniki pieką i nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia ,pyszna na ciepło i zimno .