Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z masą jajeczną i szpinakiem
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15434
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4629
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 298
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2753
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4956
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15434
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4629
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 298
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2753
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4956
Składniki
ciasto kruche ,wszystkie składniki łączymy szybko najlepiej za pomocą robota jeśli nie mamy szybko siekamy i zagniatamy ciasto jeśli jest za mało płynu można dodać łyżkę zimnej wody .Ciastem wykładamy formę na kłuć widelcem i wkładam na 2 godziny do zamrażalnika .Po tym czasie nastawiam piekarnik 200stna 12 minut podpiekamy ,w tym czasie robimy nadzienie Na patelni rozgrzewamy odrobine oliwy wrzucamy starty czosnek dodajemy szpinak chwilę dusimy odcedzamy z nadmiaru płynu .W misce roztrzepujemy jajka sól ,pieprz, śmietanę ulubione przyprawy i przestudzony szpinak ,można dodać ser feta lub starty żółty wszystko łączymy i wylewamy na podpieczony spód kruchy pieczemy 15 -20 minut w 180 stopni Najlepiej kontrolować bo różnie piekarniki pieką i nie otwieramy piekarnika podczas pieczenia ,pyszna na ciepło i zimno .