Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne grzybobranie przyniosło taki oto efekt ;)
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 27
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 32
Smaczne danie :)
Odsłon: 59
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1484
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 599
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23250
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 27
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 32
Smaczne danie :)
Odsłon: 59
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1484
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 599
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23250
Składniki
Ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka, dodajemy jajka i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy do formy do tarty, zapiekamy 15 min w temperaturze 200°C, wyciągamy, temperaturę zmniejszamy do 180°C. W tym samym czasie posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki grzyby, posiekany czosnek, mleko i dusimy na wolnym ogniu przez 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z posiekaną natką, wykładamy na placek ziemniaczany i zapiekamy kolejny kwadrans.