Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne grzybobranie przyniosło taki oto efekt ;)
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1734
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15173
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4160
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8945
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1734
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15173
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4160
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8945
Składniki
Ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka, dodajemy jajka i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy do formy do tarty, zapiekamy 15 min w temperaturze 200°C, wyciągamy, temperaturę zmniejszamy do 180°C. W tym samym czasie posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki grzyby, posiekany czosnek, mleko i dusimy na wolnym ogniu przez 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z posiekaną natką, wykładamy na placek ziemniaczany i zapiekamy kolejny kwadrans.