Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne grzybobranie przyniosło taki oto efekt ;)
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 487
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1197
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 856
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1981
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 487
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1197
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 856
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1981
Składniki
Ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka, dodajemy jajka i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy do formy do tarty, zapiekamy 15 min w temperaturze 200°C, wyciągamy, temperaturę zmniejszamy do 180°C. W tym samym czasie posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki grzyby, posiekany czosnek, mleko i dusimy na wolnym ogniu przez 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z posiekaną natką, wykładamy na placek ziemniaczany i zapiekamy kolejny kwadrans.