Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie, bomba witaminowa przy okazji porządki w lodówce.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 99
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 269
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2801
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 99
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 269
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2801
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Składniki
Ziemniaki ugotowałem i przecisnąłem przez praskę. Dodałem do nich mąkę, jajka i proszek do pieczenia. Wędlinę pokroiłem w kostkę (miałem dwa rodzaje kiełbasy) i podsmażyłem ją z cebulką. Całość zalałem śmietaną, przyprawiłem solą, pieprzem i papryką. Na koniec wsypałem natkę pietruszki.
Czosnek posiekałem i podsmażyłem, dodałem do niego zamrożony szpinak i dusiłem do całkowitego rozmrożenia. Następnie dodałem pokruszony ser feta i posiekane liście pora. Pory są mniej esencjonalne niż szczypiorek dlatego zamiast jednej garści dałem ich trzy. Wymieszałem do całkowitego połączenia.
Ponieważ w mojej kuchni nic się nie marnuje, użyłem całe opakowanie szpinaku oraz całe opakowanie sera feta.
Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia. Połowę ciasta dałem na spód, kolejna była warstwa mięsna, na nią druga część ciasta i na wierzchu szpinak. Całość posypałem pestkami dyni.
Tartę włożyłem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piekłem około 50 minut z termmobiegiem.
Przemycamy zdrowie: W trakcie mieszania do masy dodałem szczyptę kurkumy oraz niewielką garstkę płatków owsianych. Świetnie sprawdzi się również siemię lniane, ostropest czy otręby.