Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące i delikatne placki tarte z cukinii coś a'la placki ziemniaczane, ale robi je się o wiele szybciej. Wystarczy chwilka i już się nimi delektujemy. Idealne na te letnie dni.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12887
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10456
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12887
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4626
Składniki
Cukinię płuczemy, osuszamy, odcinamy końce i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do cukinii razem z mąką, jajkiem solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe cienkie placuszki, jak ziemniaczane.
Smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Placki po upieczeni podajemy na gorąco z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.
Pysznie smakują też na zimno.
Smacznego !!!