Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące i delikatne placki tarte z cukinii coś a'la placki ziemniaczane, ale robi je się o wiele szybciej. Wystarczy chwilka i już się nimi delektujemy. Idealne na te letnie dni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414888
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414888
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Składniki
Cukinię płuczemy, osuszamy, odcinamy końce i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do cukinii razem z mąką, jajkiem solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe cienkie placuszki, jak ziemniaczane.
Smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Placki po upieczeni podajemy na gorąco z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.
Pysznie smakują też na zimno.
Smacznego !!!