Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące i delikatne placki tarte z cukinii coś a'la placki ziemniaczane, ale robi je się o wiele szybciej. Wystarczy chwilka i już się nimi delektujemy. Idealne na te letnie dni.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2777
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1893
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 731
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3996
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2777
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1893
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 731
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3996
Składniki
Cukinię płuczemy, osuszamy, odcinamy końce i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do cukinii razem z mąką, jajkiem solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe cienkie placuszki, jak ziemniaczane.
Smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Placki po upieczeni podajemy na gorąco z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.
Pysznie smakują też na zimno.
Smacznego !!!