Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące i delikatne placki tarte z cukinii coś a'la placki ziemniaczane, ale robi je się o wiele szybciej. Wystarczy chwilka i już się nimi delektujemy. Idealne na te letnie dni.
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 13
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 207
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 456
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 692
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 80
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 13
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 207
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 456
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 692
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 80
Składniki
Cukinię płuczemy, osuszamy, odcinamy końce i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do cukinii razem z mąką, jajkiem solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe cienkie placuszki, jak ziemniaczane.
Smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Placki po upieczeni podajemy na gorąco z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy.
Pysznie smakują też na zimno.
Smacznego !!!