Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar z łososia to bardzo elegancka przystawka, która świetnie sprawdzi się z okazji świąt czy ważniejszych wydarzeń rodzinnych. Wbrew dość fantazyjnej nazwy, potrawa jest niezwykle łatwa do przygotowania. Wystarczy zaledwie kilka składników oraz przypraw, by stworzyć wyjątkową propozycję, która zrobi wrażenie na wszystkich gościach. Tatar można także modyfikować według własnych upodobań – dodać ostry sos lub papryczki jalapeno. Ciekawą propozycją może być użycie wędzonego łososia albo puree z awokado.
Przedstawiam Wam szybką i malutką przekąskę, w której główną rolę odgrywa tat...
Odsłon: 1580
Tatar śledziowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo prosty i szybki w prz...
Odsłon: 1087
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1041
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 352
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 27983
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 38
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 79
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1041
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 352
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 27983
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 38
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 79
Składniki
Łososia pokrój w kostkę o boku ok. 0,5 cm. Sezam upraż na suchej patelni. W misce wymieszaj kostki łososia, połowę soku z cytryny i sos sojowy. Awokado przekrój na pół, wydrąż i pokrój w kostkę o podobnej wielkości co rybę. W osobnej misce wymieszaj awokado, sól, pieprz i drugą połowę soku z cytryny. Cebule obierz i posiekaj w bardzo drobną kostkę.
Na talerzu połóż obręcz do formowania. Umieszczaj w obręczy po kolei: cebulkę, awokado, sezam, łososia. Lekko dociśnij, by w tatarze nie było szczelin, które mogłyby doprowadzić do rozpadnięcia się dania. Tatar z łososia formuj tuż przed podaniem. Poszczególne składniki możesz jednak przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce. Danie podawaj z dodatkiem plasterków limonki, udekorowane bazylią.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie paprykowym
Dania główne
Tosty francuskie - słodkie i wytrawne
Dania główne
Mehari zushi - mniej znane japońskie sushi
Dania główne
Hamburger wołowy domowy
Schab w sosie paprykowym
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 79
Tosty francuskie - słodkie i wytrawne
Tosty francuskie są znane na całym świecie. To niezwykle smaczne danie nadaje...
Odsłon: 57