Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar z łososia to bardzo elegancka przystawka, która świetnie sprawdzi się z okazji świąt czy ważniejszych wydarzeń rodzinnych. Wbrew dość fantazyjnej nazwy, potrawa jest niezwykle łatwa do przygotowania. Wystarczy zaledwie kilka składników oraz przypraw, by stworzyć wyjątkową propozycję, która zrobi wrażenie na wszystkich gościach. Tatar można także modyfikować według własnych upodobań – dodać ostry sos lub papryczki jalapeno. Ciekawą propozycją może być użycie wędzonego łososia albo puree z awokado.
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 585
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1548
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27697
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3613
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 585
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1548
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27697
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3613
Składniki
Łososia pokrój w kostkę o boku ok. 0,5 cm. Sezam upraż na suchej patelni. W misce wymieszaj kostki łososia, połowę soku z cytryny i sos sojowy. Awokado przekrój na pół, wydrąż i pokrój w kostkę o podobnej wielkości co rybę. W osobnej misce wymieszaj awokado, sól, pieprz i drugą połowę soku z cytryny. Cebule obierz i posiekaj w bardzo drobną kostkę.
Na talerzu połóż obręcz do formowania. Umieszczaj w obręczy po kolei: cebulkę, awokado, sezam, łososia. Lekko dociśnij, by w tatarze nie było szczelin, które mogłyby doprowadzić do rozpadnięcia się dania. Tatar z łososia formuj tuż przed podaniem. Poszczególne składniki możesz jednak przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce. Danie podawaj z dodatkiem plasterków limonki, udekorowane bazylią.