Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani! Dobre wieści! Dzisiaj mam dla Was coś specjalnego!Szczerze? To jedno z najlepszych dań jakie jadłam W ŻYCIU, a żyję już trochę ???? Tutaj specjalne podziękowania należą się dla wspaniałej siostry mojego mężczyzny – Olu jesteś WIELKA! Ten przepis to dowód na to, że weganie jedzą coś więcej niż korzonki i powietrze ???? Można jeść smacznie, aromatycznie i do syta! A co jak Wam powiem, że najlepsze danie świata jest gotowe w 20 minut i przy użyciu tylko kilku składników? Naprawdę warto!! Napisałabym, że jak zawsze, ale w tym wypadku – jak nigdy!! . . PRZED PAŃSTWEM… TOFU W ORZECHOWYM SOSIE– tzw. Tofu generała Tso! ????
W rondlu rozgrzewamy olej roślinny.
Szalotkę oraz czosnek siekamy w drobną kostkę i smażymy przez ok. 2 minuty co jakiś czas mieszając. Dorzucamy starty imibir i podsmażamy całość jeszcze przez minutę.
W misce dokładnie mieszamy: sos sojowy, keczup, masło orzechowe, syrop klonowy, bulion warzywny, i sos Sriracha. Sos wlewamy na głęboką patelnię.
Do sosu dodajemy pokrojone w kostkę tofu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 3 minut co jakiś czas mieszając. W tym czasie sos stanie się idealnie aksamitny i gęsty. GOTOWE! <3
Sałatka z grillowanym tofu to świetna propozycja dla osób będących na diecie...
Odsłon: 270
Szybka sałatka idealna na letnie dni, na grilla, na piknik czy wycieczkę.
Odsłon: 159
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1444
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 330
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 24
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 274
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 137
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1444
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 330
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 24
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 274
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 137
Składniki
W rondlu rozgrzewamy olej roślinny.
Szalotkę oraz czosnek siekamy w drobną kostkę i smażymy przez ok. 2 minuty co jakiś czas mieszając. Dorzucamy starty imibir i podsmażamy całość jeszcze przez minutę.
W misce dokładnie mieszamy: sos sojowy, keczup, masło orzechowe, syrop klonowy, bulion warzywny, i sos Sriracha. Sos wlewamy na głęboką patelnię.
Do sosu dodajemy pokrojone w kostkę tofu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 3 minut co jakiś czas mieszając. W tym czasie sos stanie się idealnie aksamitny i gęsty. GOTOWE! <3
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 24
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 274