Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani! Dobre wieści! Dzisiaj mam dla Was coś specjalnego!Szczerze? To jedno z najlepszych dań jakie jadłam W ŻYCIU, a żyję już trochę ???? Tutaj specjalne podziękowania należą się dla wspaniałej siostry mojego mężczyzny – Olu jesteś WIELKA! Ten przepis to dowód na to, że weganie jedzą coś więcej niż korzonki i powietrze ???? Można jeść smacznie, aromatycznie i do syta! A co jak Wam powiem, że najlepsze danie świata jest gotowe w 20 minut i przy użyciu tylko kilku składników? Naprawdę warto!! Napisałabym, że jak zawsze, ale w tym wypadku – jak nigdy!! . . PRZED PAŃSTWEM… TOFU W ORZECHOWYM SOSIE– tzw. Tofu generała Tso! ????
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1583
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 325
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1583
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 325
Składniki
W rondlu rozgrzewamy olej roślinny.
Szalotkę oraz czosnek siekamy w drobną kostkę i smażymy przez ok. 2 minuty co jakiś czas mieszając. Dorzucamy starty imibir i podsmażamy całość jeszcze przez minutę.
W misce dokładnie mieszamy: sos sojowy, keczup, masło orzechowe, syrop klonowy, bulion warzywny, i sos Sriracha. Sos wlewamy na głęboką patelnię.
Do sosu dodajemy pokrojone w kostkę tofu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 3 minut co jakiś czas mieszając. W tym czasie sos stanie się idealnie aksamitny i gęsty. GOTOWE! <3