Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 44
Dodano: 29.06.2018
Odsłon: 3670
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
W rondlu rozgrzewamy olej roślinny.
Szalotkę oraz czosnek siekamy w drobną kostkę i smażymy przez ok. 2 minuty co jakiś czas mieszając. Dorzucamy starty imibir i podsmażamy całość jeszcze przez minutę.
W misce dokładnie mieszamy: sos sojowy, keczup, masło orzechowe, syrop klonowy, bulion warzywny, i sos Sriracha. Sos wlewamy na głęboką patelnię.
Do sosu dodajemy pokrojone w kostkę tofu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 3 minut co jakiś czas mieszając. W tym czasie sos stanie się idealnie aksamitny i gęsty. GOTOWE! <3
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)