Dania główne Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięso pokroić w cienkie paski i posypać roztartym z solą czosnkiem,pieprzem i zielem angielskim, wszystko dokładnie wymieszać.
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wrzucić mięso i smażyć aż się zrumieni, skropić piwem i dusić ok. 30 min. po czym posypać bułką tartą, zagotować, dodać przecier pomidorowy i wymieszać.
Do gęstego sosu wlać pozostałe piwo, ponownie wymieszać i dusić jeszcze 20 min. lekko odparowując sos.
Posypać serem i zieloną pietruszką, podawać z bułką lub kluskami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Jagoda50 22 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 12 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Hmmmm.... mój domowy piwosz powinien być zachwycony ;P Do ulubionych!0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 11 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
zachęcające....0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 11 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Warte spróbowania, moim męskim domownikom powinno bardzo smakować :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Goblinek 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy pomysł, muszę wypróbować :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Chętnie wypróbuje to danie. To są nasze smaki. W ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz