Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223696
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 597
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3674
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223696
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 597
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3674
Składniki
Mięso pokroić w cienkie paski i posypać roztartym z solą czosnkiem,pieprzem i zielem angielskim, wszystko dokładnie wymieszać.
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wrzucić mięso i smażyć aż się zrumieni, skropić piwem i dusić ok. 30 min. po czym posypać bułką tartą, zagotować, dodać przecier pomidorowy i wymieszać.
Do gęstego sosu wlać pozostałe piwo, ponownie wymieszać i dusić jeszcze 20 min. lekko odparowując sos.
Posypać serem i zieloną pietruszką, podawać z bułką lub kluskami.