Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 457
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 179
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 457
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 179
Składniki
Mięso pokroić w cienkie paski i posypać roztartym z solą czosnkiem,pieprzem i zielem angielskim, wszystko dokładnie wymieszać.
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wrzucić mięso i smażyć aż się zrumieni, skropić piwem i dusić ok. 30 min. po czym posypać bułką tartą, zagotować, dodać przecier pomidorowy i wymieszać.
Do gęstego sosu wlać pozostałe piwo, ponownie wymieszać i dusić jeszcze 20 min. lekko odparowując sos.
Posypać serem i zieloną pietruszką, podawać z bułką lub kluskami.