Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie specjały!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10470
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336799
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4430
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424013
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10470
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336799
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4430
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424013
Składniki
Podsmażyłam cebulę z ryżem i strartą cukinią, dodałam przyprawy i podlałam całość wodą aby ryż był prawie gotowy. Do schłodzonego ryżu dodałam mięso mielone, zieleninę i jeszcze sól i suszony czosnek.
Formę wyłożyłam papierem, wytłuściłam go i wyłożyłam zblanszowanymi liśćmi kapusty pekińskiej na zakładkę. Farsz podlałam posolonym sosem pomidorowym- u mnie jest żółtych pomidorów stąd ten kolor. Farsz wyłożyłam na dwie warstwy oddzielone, liśćmi kapusty i sosem.
Piekłam około 1 h, torcik przykryłam kawałkiem papieru do pieczenia aby się zbyt mocno nie przypiekł. Na wszelki wypadek formę wstawiłam do większej blaszki gdyby coś chciało wyciec, i wyciekło.
Smacznego :)