Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad dla całej rodziny
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 358
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3993
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 913
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 358
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3993
Składniki
Z kapusty oderwać kilka wierzchnich liści, umyć i odłożyć. Z kapusty wyciąć środek pozostawiając około 2 cm kołnierz. Kołnierz ostrożnie przełożyć na podwójny pasek folii aluminiowej i odstawić. Pozostałą część kapusty drobno posiekaj i przełóż do większej miski. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso mielone dzieląc je na drobne kawałk, smażyć na średnim ogniu, aż się zrumieni, odstawić do wystygnięcia. Do posiekanej kapusty dodać ugotowany ryż ( i pieczarki ) ,podpieczone mięso oraz jajka.calosc doprawić przyprawami według uznania. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Na dno kołnierza z kapusty włożyć 3-4 liscie kapusty tak aby dno było zakryte. Przygotowaną masą ( farszem ) wypełnić okrąg kapusty tworząc wzniesienie pośrodku, całość przykryć 2- 3 liśćmi pozostałej kapusty. Całość wraz z folia aluminiowa przełożyć do niezbyt wysokiego garnka( tak aby całość można było przykryć pokrywką) zalać wodą do połowy wysokości kołnierza i górować na małym ogniu 25- 30 min pod przykryciem. Wyjąć wraz z folia kroić jak tort w trójkąty. Podawać z jasnym sosem pieczeniowym lub pomidorowym. SMACZNEGO..