Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad dla całej rodziny
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 530
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 530
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Składniki
Z kapusty oderwać kilka wierzchnich liści, umyć i odłożyć. Z kapusty wyciąć środek pozostawiając około 2 cm kołnierz. Kołnierz ostrożnie przełożyć na podwójny pasek folii aluminiowej i odstawić. Pozostałą część kapusty drobno posiekaj i przełóż do większej miski. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso mielone dzieląc je na drobne kawałk, smażyć na średnim ogniu, aż się zrumieni, odstawić do wystygnięcia. Do posiekanej kapusty dodać ugotowany ryż ( i pieczarki ) ,podpieczone mięso oraz jajka.calosc doprawić przyprawami według uznania. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Na dno kołnierza z kapusty włożyć 3-4 liscie kapusty tak aby dno było zakryte. Przygotowaną masą ( farszem ) wypełnić okrąg kapusty tworząc wzniesienie pośrodku, całość przykryć 2- 3 liśćmi pozostałej kapusty. Całość wraz z folia aluminiowa przełożyć do niezbyt wysokiego garnka( tak aby całość można było przykryć pokrywką) zalać wodą do połowy wysokości kołnierza i górować na małym ogniu 25- 30 min pod przykryciem. Wyjąć wraz z folia kroić jak tort w trójkąty. Podawać z jasnym sosem pieczeniowym lub pomidorowym. SMACZNEGO..