Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torpeda czyli devolaj inaczej czyli z mięsem mielonym , gotowaną piersią z kury i serkiem tostowym .
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 25989
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 70
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 8975
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 310
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 25989
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 70
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 8975
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 310
Składniki
Mięso przekładamy do miski dodajemy jajka , bułkę tarta , sól , gałkę muszkatołowa , przyprawy . Dokładnie wyrabiamy .
Z mięsa robimy tak zwane pulpety ( każdy po około 300 g ) . Każdego klopsa rozpłaszczamy na stole na niego układamy 2 plasterki serka i kawałek ugotowanej piersi z kurczaka . Zawijamy delikatnie w rulon i formujemy walc ( uwaga bo w naszej torpedzie nie może być dziur ) .
Torpedę obtaczamy w bułce tartej i zawijamy w folie spożywcza i wkładamy na chwilę do lodówki by mięso się związało i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor .
Następnie nasza torpedę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na około 20 minut w temperaturze 170 °C .