Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torpeda czyli devolaj inaczej czyli z mięsem mielonym , gotowaną piersią z kury i serkiem tostowym .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Składniki
Mięso przekładamy do miski dodajemy jajka , bułkę tarta , sól , gałkę muszkatołowa , przyprawy . Dokładnie wyrabiamy .
Z mięsa robimy tak zwane pulpety ( każdy po około 300 g ) . Każdego klopsa rozpłaszczamy na stole na niego układamy 2 plasterki serka i kawałek ugotowanej piersi z kurczaka . Zawijamy delikatnie w rulon i formujemy walc ( uwaga bo w naszej torpedzie nie może być dziur ) .
Torpedę obtaczamy w bułce tartej i zawijamy w folie spożywcza i wkładamy na chwilę do lodówki by mięso się związało i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor .
Następnie nasza torpedę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na około 20 minut w temperaturze 170 °C .