Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjny, zdrowy tort-zapiekanka z kaszy jęczmiennej, buraka, łososia z brokułowo-jajecznym wykończeniem.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5348
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17542
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 662
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5348
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8613
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17542
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 662
Składniki
Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewam do 160 stopni Celsjusza. Kaszę gotuję ze szczyptą soli. Cebulę drobno siekam. Rozgrzewam olej i podsmażam cebulę. Dodaję kaszę. Podsmażam chwilę i odstawiam. Jajo rozkłócam z lnem, solą i pieprzem. Mieszam z kaszą. Wykładam do tortownicy pierwszą warstwę tortu. Wkładam do piekarnika.
W tym czasie trę ugotowane buraki /poszłam na łatwiznę - maszynkowo/. Rozgrzewam na patelni olej. Smażę chwilę buraki z solą i pieprzem. Dodaję tymianek. Mieszam z kozim serem. Wyjmuję z piekarnika tort, nakładam warstwę burakową i chwilę zapiekam.
W czasie zapiekania szykuję plastry łososia i brokuł. Brokuł podgrzewam we wrzątku przez kilka minut. Po około 10 minutach układam rybę. Zapiekam 5 minut. W tym czasie rozgrzewam na patelni olej. W silikonowej formie przygotowuję jaja. Podsmażam z jednej strony, odwracam. Pieprzę je, solę i posypuję koperkiem. Wyjmuję tort. Układam brokuł. Solę i pieprzę delikatnie. Zapiekam jeszcze 5-7 minut. Na środek układam podsmażone jaja. Na zwisienkowanie tortu jeszcze trochę koperku.