Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilu kucharzy tyle wersji tortów kanapkowych:) Pomysłów na dobór składników jest tyle co upodobań kulinarnych bo najważniejsze żeby smakowało domownikom lub gościom. Oto moja wariacja na temat tortu kanapkowego. Jest pyszny choć bardzo sycący i trochę kaloryczny:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 642
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1349
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458254
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1597
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2356
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 642
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1349
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458254
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1597
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2356
Składniki
Pasta jajeczna: jajka gotujmy na twardo, studzimy, przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy ze skorupki łyżeczką lub łyżką i kroimy w małą kosteczkę /lub ścieramy na tarce o dużych oczkach/. Jajka mieszamy z majonezem, jogurtem i chrzanem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta tuńczykowa: tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy drobno posiekaną cebulę, majonez, keczup sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Pasta warzywna: ogórki i pieczarki odsączamy na sicie, kroimy w małą kostkę, dodajemy serek śmietankowy oraz jogurt i mieszamy. Na podstawce /desce lub płaskim naczyniu/ układamy sześć kromek chleba tostowego /proponuję dwa rzędy po trzy kromki/. Kromki smarujemy przygotowaną pastą jajeczną. Na wierzchu ponownie układamy sześć kromek lekko dociskając. Rozsmarowujemy pastę tuńczykową i przykrywamy chlebem tostowym. Na wierzchu równomiernie rozkładamy pastę z ogórków i pieczarek. Układamy ostatnie kromki chleba tostowego, delikatnie dociskamy. Na wierzchu rozsmarowujemy serek śmietankowy zmieszamy z jogurtem i majonezem i posypujemy pokrojoną w małą kostkę papryką czerwoną. Wstawiamy na godzinę do lodówki.