Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilu kucharzy tyle wersji tortów kanapkowych:) Pomysłów na dobór składników jest tyle co upodobań kulinarnych bo najważniejsze żeby smakowało domownikom lub gościom. Oto moja wariacja na temat tortu kanapkowego. Jest pyszny choć bardzo sycący i trochę kaloryczny:)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3130
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29334
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18732
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 747
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3130
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29334
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18732
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 747
Składniki
Pasta jajeczna: jajka gotujmy na twardo, studzimy, przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy ze skorupki łyżeczką lub łyżką i kroimy w małą kosteczkę /lub ścieramy na tarce o dużych oczkach/. Jajka mieszamy z majonezem, jogurtem i chrzanem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta tuńczykowa: tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy drobno posiekaną cebulę, majonez, keczup sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Pasta warzywna: ogórki i pieczarki odsączamy na sicie, kroimy w małą kostkę, dodajemy serek śmietankowy oraz jogurt i mieszamy. Na podstawce /desce lub płaskim naczyniu/ układamy sześć kromek chleba tostowego /proponuję dwa rzędy po trzy kromki/. Kromki smarujemy przygotowaną pastą jajeczną. Na wierzchu ponownie układamy sześć kromek lekko dociskając. Rozsmarowujemy pastę tuńczykową i przykrywamy chlebem tostowym. Na wierzchu równomiernie rozkładamy pastę z ogórków i pieczarek. Układamy ostatnie kromki chleba tostowego, delikatnie dociskamy. Na wierzchu rozsmarowujemy serek śmietankowy zmieszamy z jogurtem i majonezem i posypujemy pokrojoną w małą kostkę papryką czerwoną. Wstawiamy na godzinę do lodówki.