Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilu kucharzy tyle wersji tortów kanapkowych:) Pomysłów na dobór składników jest tyle co upodobań kulinarnych bo najważniejsze żeby smakowało domownikom lub gościom. Oto moja wariacja na temat tortu kanapkowego. Jest pyszny choć bardzo sycący i trochę kaloryczny:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 673
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Pasta jajeczna: jajka gotujmy na twardo, studzimy, przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy ze skorupki łyżeczką lub łyżką i kroimy w małą kosteczkę /lub ścieramy na tarce o dużych oczkach/. Jajka mieszamy z majonezem, jogurtem i chrzanem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta tuńczykowa: tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy drobno posiekaną cebulę, majonez, keczup sól i pieprz i dokładnie mieszamy. Pasta warzywna: ogórki i pieczarki odsączamy na sicie, kroimy w małą kostkę, dodajemy serek śmietankowy oraz jogurt i mieszamy. Na podstawce /desce lub płaskim naczyniu/ układamy sześć kromek chleba tostowego /proponuję dwa rzędy po trzy kromki/. Kromki smarujemy przygotowaną pastą jajeczną. Na wierzchu ponownie układamy sześć kromek lekko dociskając. Rozsmarowujemy pastę tuńczykową i przykrywamy chlebem tostowym. Na wierzchu równomiernie rozkładamy pastę z ogórków i pieczarek. Układamy ostatnie kromki chleba tostowego, delikatnie dociskamy. Na wierzchu rozsmarowujemy serek śmietankowy zmieszamy z jogurtem i majonezem i posypujemy pokrojoną w małą kostkę papryką czerwoną. Wstawiamy na godzinę do lodówki.