Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinakowo- pomidorowo- cukiniowy.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5847
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5847
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
Makaron ustawiłam w okrąglej blasze wyłożonej papierem. Na oliwie zeszkliłam delikatnie czosnek i dodałam szpinak. miałam mrożony, bo nie dostałam zielonego. Gdy szpinak się chwile przesmaży dodałam pieprz, gałkę muszkatołową a po wyłączeniu ognia śmietanę. Miałam jeszcze serek wiejski. Polecam też fetę i inne. Sos powinien być dosyć rzadki, bo makaron jest nie ugotowany. Sos wlałam do rurek.
Pokrojona cebulę zeszkliłam na oliwie i dodałam pokrojoną cukinię, papryczki chili i posiekany czosnek i anchoviesy. Gdy warzywa się przyrumieniły wlałam sos pomidorowy. Poddusiłam całość, pod koniec posoliłam i dodałam posiekana bazylię. Tez nie gęsty sos wlałam do rurek.
Na wierzchu ułozyłam plastry mozzarella i patisonki do dekoracji. Całość zapiekałam 50 minut w 175 stopniach.
Głód mnie pospieszał i rozcięłam ją gorąca, oczywiście lepiej się kroi po pół godzinie- będzie ciepła. Smacznego :)