Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinakowo- pomidorowo- cukiniowy.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9251
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9251
Składniki
Makaron ustawiłam w okrąglej blasze wyłożonej papierem. Na oliwie zeszkliłam delikatnie czosnek i dodałam szpinak. miałam mrożony, bo nie dostałam zielonego. Gdy szpinak się chwile przesmaży dodałam pieprz, gałkę muszkatołową a po wyłączeniu ognia śmietanę. Miałam jeszcze serek wiejski. Polecam też fetę i inne. Sos powinien być dosyć rzadki, bo makaron jest nie ugotowany. Sos wlałam do rurek.
Pokrojona cebulę zeszkliłam na oliwie i dodałam pokrojoną cukinię, papryczki chili i posiekany czosnek i anchoviesy. Gdy warzywa się przyrumieniły wlałam sos pomidorowy. Poddusiłam całość, pod koniec posoliłam i dodałam posiekana bazylię. Tez nie gęsty sos wlałam do rurek.
Na wierzchu ułozyłam plastry mozzarella i patisonki do dekoracji. Całość zapiekałam 50 minut w 175 stopniach.
Głód mnie pospieszał i rozcięłam ją gorąca, oczywiście lepiej się kroi po pół godzinie- będzie ciepła. Smacznego :)