Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystając zez okazji iż Waćpanna Mariola de Szymczak z domu Ostrowska zajęła się shoppingiem jak na damę przystało i jest wolna kuchnia to Kucharz nadworny Sebastian Mamma mia herbu zielona pietruszka przyrządza zacne śniadanio obiado danie Dziś tradycyjne danie kuchni Szwajcarskiej i włoskiego piemontu czyli Torta di pane w autorskiej wersji pomodori neri e cipolle czyli z czarnymi pomidorami, szynką i cebulą. Ciasto to zwykle jest na słodko, ale bywa też w wersji z warzywami np. Ze starego chleba z cebulą, pomidorami, serem Gruyere itp.. Lub z odrobiną szynki i
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5270
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29595
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 206
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19192
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 916
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5270
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29595
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 206
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19192
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 916
Składniki
Chleb moczymy w wodzie lub mleku (uprzednio dobrze jest go pokruszyć na drobiejsze kawałki), dodajemy jajko w wyrabiamy na masę ciasta które wykładamy na blachę do pieczenia.
W międzyczasie blanszujemy lekko cebulkę z szynką na rozgrzanym oleju
Nakałdamy na spodnią warstwę blasznowaną uprzednio cebulkę z szynką i nakłądamy na to kolejną warstwę chlebowego ciasta.
Pomidory czarne myjemy i pozbawiamy szypułek
Na górną warstwę ciasta nakładamy potarty ser najpierw i na wierz krojone pomidory. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do minimum 180 stopnie clesjusza.
Ciasto pieczemy minimum 25 minut.
Ciasto podajemy jako danie główne lub przekąską