Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne hiszpańskie danie, którego już dawno nie robiłam. A okazało się, że moje dzieci były zachwycone takim prostym obiadem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1296
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1224
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1539
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1296
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1224
Składniki
Ziemniaki gotować w całości w lekko osolonej wodzie, najlepiej ze skórką, ok. 15. Ostudzić i obrać. Potem pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić (w plasterki, w kostkę, jak kto lubi). Wymieszać, przyprawić. Smażyć wszystko razem na dużej patelni, aż zacznie się rumienić.
Jajka wbić do miski i rozbełtać. Wylać na patelnię z warzywami i wyrównać powierzchnię. Smażyć ok. 10 minut, aż jajko się zetnie. Przykryć pokrywką lub talerzem, większym niż patelnia, i odwrócić. Następnie zsunąć ostrożnie na patelnię i smażyć z drugiej strony jakieś 5 minut. Smacznego :)