Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne hiszpańskie danie, którego już dawno nie robiłam. A okazało się, że moje dzieci były zachwycone takim prostym obiadem.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Składniki
Ziemniaki gotować w całości w lekko osolonej wodzie, najlepiej ze skórką, ok. 15. Ostudzić i obrać. Potem pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić (w plasterki, w kostkę, jak kto lubi). Wymieszać, przyprawić. Smażyć wszystko razem na dużej patelni, aż zacznie się rumienić.
Jajka wbić do miski i rozbełtać. Wylać na patelnię z warzywami i wyrównać powierzchnię. Smażyć ok. 10 minut, aż jajko się zetnie. Przykryć pokrywką lub talerzem, większym niż patelnia, i odwrócić. Następnie zsunąć ostrożnie na patelnię i smażyć z drugiej strony jakieś 5 minut. Smacznego :)