Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące placki wypełnione serem i suszonymi pomidorami!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 522
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10472
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13472
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2730
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 522
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10472
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13472
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2730
Składniki
Oliwki kroimy w plasterki, suszone pomidory kroimy w paski.
Placki tortilli nacinamy od środka do krawędzi.
Połowę tortilli smarujemy keczupem. Na górnym rogu drugiej połowy placka układamy suszone pomidory. Na części posmarowanej sosem układamy plasterki oliwki i prażoną cebulkę. Ułożone składniki posypujemy startym serem.
Tortille składamy na cztery tak aby powstał trójkąt. Tak przygotowane placki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzchy trójkątów smarujemy roztrzepanym jajkiem. Tortille pieczemy przez około 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!