Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące placki wypełnione serem i suszonymi pomidorami!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14346
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14346
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19469
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
Oliwki kroimy w plasterki, suszone pomidory kroimy w paski.
Placki tortilli nacinamy od środka do krawędzi.
Połowę tortilli smarujemy keczupem. Na górnym rogu drugiej połowy placka układamy suszone pomidory. Na części posmarowanej sosem układamy plasterki oliwki i prażoną cebulkę. Ułożone składniki posypujemy startym serem.
Tortille składamy na cztery tak aby powstał trójkąt. Tak przygotowane placki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzchy trójkątów smarujemy roztrzepanym jajkiem. Tortille pieczemy przez około 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!