Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną Quesadillę, czyli 2 tortille z farszem. W farszu ziemniaki, boczek wędzony, twaróg, masło i grubo krojona cebula, a do tego chrupiąca tortilla smażona na maśle :-) Niebo w gębie :-) Zapraszam z serdecznie na film z przepisem. Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/2i5UYUdbYag
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2826
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3467
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2826
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzamy i ugniatamy w tym samym garnku, następnie dorzucamy twaróg i dalej ugniatamy. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię i wrzucamy boczek pokrojony w grubą kostkę, podsmażamy wytapiając boczek kilka minut a następnie dodajemy masło około 80 g. i cebulę pokrojoną w grubą kostkę, solimy i pieprzymy do smaku, mieszając od czasu do czasu. Podsmażamy kilka minut i jeszcze na gorąco zawartość patelni dorzucamy do ziemniaków. Wszystko dokładnie mieszamy. Już teraz na blat rozkładamy tortillę i układamy na nią ser żółty pokrojony w grubą kostkę, a następnie rozkładamy farsz o grubości 2 cm, na górę dodajemy ser żółty i całość przykrywamy drugą tortillą. Następnie rozgrzewamy tą samą patelnię co smażyliśmy boczek z cebulą, dolewamy odrobinę oleju i resztę masła, na rozgrzany tłuszcz nakładamy naszą Quesadillę i podsmażamy z obu stron na złoty kolor, umiejętnie przewracając. Gotowe !!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-) Smacznego :-)