Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną Quesadillę, czyli 2 tortille z farszem. W farszu ziemniaki, boczek wędzony, twaróg, masło i grubo krojona cebula, a do tego chrupiąca tortilla smażona na maśle :-) Niebo w gębie :-) Zapraszam z serdecznie na film z przepisem. Smacznego !!! Przepis https://youtu.be/2i5UYUdbYag
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzamy i ugniatamy w tym samym garnku, następnie dorzucamy twaróg i dalej ugniatamy. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię i wrzucamy boczek pokrojony w grubą kostkę, podsmażamy wytapiając boczek kilka minut a następnie dodajemy masło około 80 g. i cebulę pokrojoną w grubą kostkę, solimy i pieprzymy do smaku, mieszając od czasu do czasu. Podsmażamy kilka minut i jeszcze na gorąco zawartość patelni dorzucamy do ziemniaków. Wszystko dokładnie mieszamy. Już teraz na blat rozkładamy tortillę i układamy na nią ser żółty pokrojony w grubą kostkę, a następnie rozkładamy farsz o grubości 2 cm, na górę dodajemy ser żółty i całość przykrywamy drugą tortillą. Następnie rozgrzewamy tą samą patelnię co smażyliśmy boczek z cebulą, dolewamy odrobinę oleju i resztę masła, na rozgrzany tłuszcz nakładamy naszą Quesadillę i podsmażamy z obu stron na złoty kolor, umiejętnie przewracając. Gotowe !!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-) Smacznego :-)