Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231852
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231852
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wymieszać i wyrobić ciasto (jeśli potrzeba dodać troszkę wody, musi mieć taką konsystencję żeby dobrze się wałkowało), ciasto przełożyć do miski posmarować niewielką ilością oleju, przykryć miskę talerzem i odłożyć na 12-20 min. Po tym czasie podzielić ciasto na kulki o średnicy około 5cm, które rozwałkowywać na wielkość patelni i smażyć na suchej patelni (jeśli patelnia jest dobrze gorąca to wystarczy około 20 sek z jednej i 20 sek z drugiej strony). Warzywa pokroić w kostkę i przełożyć do miski, dodać kukurydzę. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawę do gyrosa, pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni, dodać kurczaka i smażyć, aż kurczak nie będzie już surowy. Warzywa (odsączyć jeśli puściły sok) układać na tortillę, polać sosemi dodać kurczaka, zawinąć (zawijam dodatkowo dół tortilli w folię aluminiową żeby się nie rozwijała i nie wyciekał sos). Ja przed podaniem podgrzewam chwilkę na patelni.