Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11878
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11878
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wymieszać i wyrobić ciasto (jeśli potrzeba dodać troszkę wody, musi mieć taką konsystencję żeby dobrze się wałkowało), ciasto przełożyć do miski posmarować niewielką ilością oleju, przykryć miskę talerzem i odłożyć na 12-20 min. Po tym czasie podzielić ciasto na kulki o średnicy około 5cm, które rozwałkowywać na wielkość patelni i smażyć na suchej patelni (jeśli patelnia jest dobrze gorąca to wystarczy około 20 sek z jednej i 20 sek z drugiej strony). Warzywa pokroić w kostkę i przełożyć do miski, dodać kukurydzę. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawę do gyrosa, pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni, dodać kurczaka i smażyć, aż kurczak nie będzie już surowy. Warzywa (odsączyć jeśli puściły sok) układać na tortillę, polać sosemi dodać kurczaka, zawinąć (zawijam dodatkowo dół tortilli w folię aluminiową żeby się nie rozwijała i nie wyciekał sos). Ja przed podaniem podgrzewam chwilkę na patelni.