Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami robię taką zapiekankę z naleśnikami, ale naleśniki można zastąpić gotowymi plackami tortilli. Polecam, pychota.
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 46
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 188
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 112
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 46
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 188
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 112
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. W rondelku zeszklić na oleju rzepakowym dwie cebule. Dodać puszkę pomidorów i gotować. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę czosnku niedźwiedziego i łyżeczkę czubricy, pieprz i sól do smaku. Przestudzić. Na patelni zeszklić na oleju jedną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso z indyka i dusić na wolnym ogniu. Dodać pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy, sól do smaku i w dalszym ciągu gotować. Gotować tak długo, żeby maksymalnie zredukować sos. Przygotować 4 placki tortilli. Mięso podzielić na 4 części i rozłożyć na plackach. Placki zwinąć w rolki. Do sosu w rondelku dodać roztrzepane jajka ze śmietaną i dokładnie wymieszać. Dno żaroodpornego naczynia pokryć lekko sosem. Na sosie ułożyć rolki z tortilli i pokryć je sosem. Posypać tartym serem mozzarella i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20-25 min. Podawać ciepłe. Smacznego.