Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami robię taką zapiekankę z naleśnikami, ale naleśniki można zastąpić gotowymi plackami tortilli. Polecam, pychota.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1319
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1319
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. W rondelku zeszklić na oleju rzepakowym dwie cebule. Dodać puszkę pomidorów i gotować. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę czosnku niedźwiedziego i łyżeczkę czubricy, pieprz i sól do smaku. Przestudzić. Na patelni zeszklić na oleju jedną cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso z indyka i dusić na wolnym ogniu. Dodać pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy, sól do smaku i w dalszym ciągu gotować. Gotować tak długo, żeby maksymalnie zredukować sos. Przygotować 4 placki tortilli. Mięso podzielić na 4 części i rozłożyć na plackach. Placki zwinąć w rolki. Do sosu w rondelku dodać roztrzepane jajka ze śmietaną i dokładnie wymieszać. Dno żaroodpornego naczynia pokryć lekko sosem. Na sosie ułożyć rolki z tortilli i pokryć je sosem. Posypać tartym serem mozzarella i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20-25 min. Podawać ciepłe. Smacznego.