Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć :-) Dzisiaj zrobimy pyszną Quesadillę z prawdziwkami. Chrupiąca i bardzo aromatyczna zasmakuje każdemu. Polecam serdecznie i zapraszam do obejrzenia filmu z przepisem :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 816
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Grzyby należy oczyścić, przepłukać i pokroić w 1 cm plastry. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, na patelnię wrzucamy 2 łyżki masła i 25 ml. oliwy, gdy tłuszcz się rozgrzeje dorzucamy 2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki i 1/4 cebuli pokrojonej w drobną kostkę. Delikatnie podsmażamy i dorzucamy 100 g. prawdziwków, całość delikatnie podsmażamy od czasu do czasu mieszając, tak aby prawdziwki delikatnie się zarumieniły, Następnie wbijamy 3 jajka i rozprowadzamy po całej patelni równomiernie, dorzucamy posiekaną natkę pietruszki, solimy, pieprzymy, nakładamy 4 plasterki sera żółtego, na koniec nakładamy z góry tortillę. Gdy zawartość chodzi już po patelni nakładamy da patelnię deskę do krojenia i energicznie przewracamy patelnię do góry dnem aby tortilla wyskoczyła na deskę, następnie przekładamy tortillę na patelnię i podsmażamy tortillę aż się zarumieni. Od góry posypujemy posiekaną natką pietruszki, nakładamy ser żółty i nakrywamy drugą tortillą, procedurę powtarzamy, aż dwie tortille będą podsmażone i gotowe. Składniki wystarczą na 2 quesadille. Życzę smacznego i zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu z przepisem, tam dokładnie pokazuję całą procedurę.