Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna imprezowa przystawka, którą przygotujesz w pięć minut! Smaczne i kolorowe roladki z tortilli, wypełnione aromatycznym farszem. Tylko kilka łatwo dostępnych składników!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19771
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2909
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19771
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2909
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Składniki
Placek tortilli smarujemy hummusem. Na hummus wykładamy garść liści szpinaku.
Na przeciwległych końcach placka układamy dwa rzędy plasterków ogórka (plasterki muszą na siebie nachodzić). Na środek placka wykładamy paprykę pokrojoną w słupki i ulubione kiełki.
Tortillę zwijamy w ścisły rulon i kroimy na 2-3 cm kawałki. Przystawkę możemy podawać od razu. Smacznego.