Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska zwana również klopsem to danie smaczne i jednocześnie proste w wykonaniu. Pieczeń doskonale nadaje się do pieczywa, do kanapek, a wiec na zimno, ale również z jej udziałem można przygotować pyszny obiad: plaster pieczeni podany z sosem, ziemniakami i ulubioną surówką - jedno z moich ulubionych dań. Do pieczeni rzymskiej pasuje zarówno sos pieczeniowy, jak i chrzanowy czy koperkowy. Na Wielkanoc przygotowuje się u nas taką pieczeń z jajkami na twardo w środku.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14353
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4442
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43489
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 552
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 522
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14353
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4442
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43489
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 552
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 522
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy do zeszklenia drobno pokrojoną cebulę
Mielone mięso łączymy z jajkiem, przestudzoną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną natką pietruszki oraz pozostałymi przyprawami: majerankiem, solą, pieprzem, słodką papryką
Wszystko dokładnie wyrabiamy
Podłużną keksówkę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy smalcem/masłem i obsypujemy tartą bułką. Przekładamy do niej mięso i wyrównujemy górę
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez godzinę
Podajemy na gorąco z sosem, ziemniakami i surówką lub na zimno do kanapek