Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjne kotlety ziemniaczane Jest to świetna propozycja obiadowa, sprawdzą się również na wigilijnym stole do barszczyku lub sosu grzybowego
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie a gdy przestygną przecisnąć przez praskę. Cebulę pokroić drobno i usmażyć, następnie dodać do ziemniaków. Do ziemniaków wsypać mąkę oraz doprawić przyprawami. Całość wymieszać. Ciasto powinno odrywać się od rąk ale w razie konieczności można podsypać mąką. Z ciasta uformować kotlety na kształt kwadratu, koła lub prostokąta. Uformowane kotlety obtoczyć w bułce tarte a następnie smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Danie gotowe Uwielbiam te kotlety ziemniaczane, jest to świetny dodatek do obiadu a na wigilijnym stole również robi furorę