Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis na pyszne tradycyjne uszka wigilijne, które można zrobić w dzień wigilii ale ja zawsze robię wcześniej i zamrażam surowe a w wigilię gotuję.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 242
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 242
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3615
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Przygotowanie farszu znajduje się na moim profilu przepis na: Tradycyjny farsz do uszek.
Ciasto na uszka Na stolnicę przesiej mąkę,zrób zagłębienie wsyp sól, wlej olej i gorącą wodę, zacznij wyrabiać ciasto. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto,podziel na 3 części włóż do miski i przykryj ściereczką. Odstaw na 20 minut żeby ciasto odpoczęło.
Stolnicę posyp mąka i rozwałkuj ciasto, wycinaj małe kółka. Na środek kółka nakładaj malutką łyżeczkę farszu, uszka składaj na pół i sklejaj boki .Złącz że sobą oba końce. Boki możesz lekko posmarować wodą dzięki temu lepiej się zlepią i nie będą pękać podczas gotowania.
Uszka wrzucaj do osolonej wrzącej wody z dodatkiem 2 łyżek oleju. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj z barszczem czerwonym.