Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten wyniosłam z domu rodzinnego. Podawany najczęściej z ziemniakami bądź kaszą. Idąc z biegiem czasu podaję go np. Z Rejbakiem i surówka z kiszonej kapusty
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7847
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1024
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7847
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1024
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
Składniki
Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na kawałki ok 3 na 3cm.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy smalec i podsmarzamy mięso aż się zrumieni. W międzyczasie siekamy drobno cebule. Zrumienione mięso przekładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebule. Przekładamy do mięsa razem z pozostałym tłuszczem.
Całość zalewamy wodą, tyle żeby przykrylo mięso. Gdy wszystko zaczyna się gotować dodajemy przyprawy. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miekkie. Mąkę rozpuszczamy w niewielkiej ilosci zimnej wody i wlewamy do gulaszu energicznie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Ponownie doprowadzamy do wrzenia co jakis czas mieszając żeby nic nie przywarlo.
Gotowy gulasz można podawać z ziemniakami, kaszą. Moja propozycja to gulasz z rejbakiem i surówka z kiszonej kapusty.