Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten wyniosłam z domu rodzinnego. Podawany najczęściej z ziemniakami bądź kaszą. Idąc z biegiem czasu podaję go np. Z Rejbakiem i surówka z kiszonej kapusty
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22685
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15044
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4796
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45056
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 820
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22685
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15044
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4796
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45056
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 686
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 820
Składniki
Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na kawałki ok 3 na 3cm.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy smalec i podsmarzamy mięso aż się zrumieni. W międzyczasie siekamy drobno cebule. Zrumienione mięso przekładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebule. Przekładamy do mięsa razem z pozostałym tłuszczem.
Całość zalewamy wodą, tyle żeby przykrylo mięso. Gdy wszystko zaczyna się gotować dodajemy przyprawy. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miekkie. Mąkę rozpuszczamy w niewielkiej ilosci zimnej wody i wlewamy do gulaszu energicznie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Ponownie doprowadzamy do wrzenia co jakis czas mieszając żeby nic nie przywarlo.
Gotowy gulasz można podawać z ziemniakami, kaszą. Moja propozycja to gulasz z rejbakiem i surówka z kiszonej kapusty.