Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten wyniosłam z domu rodzinnego. Podawany najczęściej z ziemniakami bądź kaszą. Idąc z biegiem czasu podaję go np. Z Rejbakiem i surówka z kiszonej kapusty
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 161
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 169
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2594
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 161
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 169
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2594
Składniki
Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na kawałki ok 3 na 3cm.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy smalec i podsmarzamy mięso aż się zrumieni. W międzyczasie siekamy drobno cebule. Zrumienione mięso przekładamy do garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebule. Przekładamy do mięsa razem z pozostałym tłuszczem.
Całość zalewamy wodą, tyle żeby przykrylo mięso. Gdy wszystko zaczyna się gotować dodajemy przyprawy. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miekkie. Mąkę rozpuszczamy w niewielkiej ilosci zimnej wody i wlewamy do gulaszu energicznie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Ponownie doprowadzamy do wrzenia co jakis czas mieszając żeby nic nie przywarlo.
Gotowy gulasz można podawać z ziemniakami, kaszą. Moja propozycja to gulasz z rejbakiem i surówka z kiszonej kapusty.