Do góry

Dania główne Przepis na:

Tradycyjny kotlet mielony

Tradycyjny kotlet mielony

Autor:

Przepisów i artykułów: 2584 Ocena: 19993

Dodano:

Odsłon: 3710

Tradycyjny polski kotlet mielony jest najlepszy.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe ½ kg
  • Bułka sucha 1 szt.
  • Jajko 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tradycyjny kotlet mielony

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Do mięsa dodać namoczoną i odciśnięta bułkę, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę ręką. Z przygotowanej masy formować na dłoni zgrabne kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeni dobrze odsączyć na ręczniku papierowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 06 marca Nie taki znów tradycyjny. Wygląda wspaniale,
Gratuluję :-)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń