Do góry

Dania główne Przepis na:

Tradycyjny mielony na ostro

Tradycyjny mielony na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 2610 Ocena: 20701

Dodano:

Odsłon: 3840

Smakuje wybornie.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe ½ kg
  • Jajko 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka ostra mielona 1 płaska łyżeczka
  • Bułka czerstwa 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tradycyjny mielony na ostro

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć i dokładnie odcisnąć, zaś czosnek bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Na dłoni formować owalne mielone, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń