Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i zdrowe danie,zarówno na obiad jak i kolację.
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 64
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 64
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4605
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 278
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 81
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 64
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 64
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4605
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 278
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 81
Składniki
Składniki na ciasto zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy na grubość 3 mm. Zwijamy w rulon i kroimy w paski.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w kostkę cebulę i czosnek Dodajemy boczek pokrojony w paseczki i podsmażamy aż się zdumienia. Dodajemy szpinak i pokrojone peperoncino.Doprawiamy solą. Dusimy na małym ogniu 20 min. Wodę na tragiatelle solimy i Dodajemy olej. Do wrzątkiu wrzucamy makaron i gotujemy ok.7 minut. Na koniec ugotowane tragiatelle mieszamy delikatnie że szpinakiem. Można posypać startym parmezanem. Smacznego.