Dania główne Przepis na:
Tunczykowe penne

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 253
Dodano: 03.09.2017
Odsłon: 506
Składniki
- 1 biala cebula
- 3 zabki czosnku
- lyzka przecieru pomidorowego
- lyzka czerwonego pesto
- 4 suszone pomidory
- puszka pokrojonych pomidorow
- ok 20 czarnych oliwek
- ziola prowansalskie do smaku
- puszka tunczyka w wodzie
- Makaron
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Na oleju posmazam pokrojona cebule i przecisniety przez praske czosnek. Dodaje przecier pomidorowy, suszone pomidory, puszke pokrojonych pomidorow oraz oliwki i wszystko razem dusze. W tym samy czasie nastawiam makaron do gotowania. Po ok 10 minutach do sosu pomidorowego dodaje tunczyka, przyprawy wg uznania - moze byc z chilli na ostro jak ktos lubi. Jak makaron jest gotowy to w garnku mieszam z nim sos i gotowe. Smacznego!
P.S. normalnie powinnien byc jeden rodzaj makaronu ale mialam kilka ponapoczynanych takze zmieszalam wszystko do zuzycia :)
Komentarze do przepisu (0)