Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, niewymagający od nas uwagi sposób na przygotowanie idealnie przyrządzonych udek kaczki. Udka najpierw zapakowałam próżniowo i gotowałam na parze w worku do gotowania sous vide, dzięki temu cały smak i aromat został w środku. Mięso powoli gotowało się we własnym tłuszczu, dzięki czemu uzyskałam podobny efekt do konfitowania. Ugotowane mięso zrumieniłam za pomocą grilla elektrycznego, żeby uzyskać chrupiącą skórkę. Kaczkę podałam na rukoli z młodym surowym buraczkiem i kiszonymi mirabelkami. Wyszło pysznie i bardzo kolorowo. Tak podane uda kaczki prezentują się bardzo elegancko, więc idealnie wpasowują się w świąteczne menu.
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Odsłon: 137
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 954
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 26
Polecam. Dostępne składniki, prosta robota, smaczne jedzenie.
Odsłon: 850
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 246
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Odsłon: 137
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 954
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera w 5 minut . P...
Odsłon: 26
Polecam. Dostępne składniki, prosta robota, smaczne jedzenie.
Odsłon: 850
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Odsłon: 246
Składniki
Udka, konfiturę, pora, cebulę, sos worcestershire oraz przyprawy przekładamy do worka przystosowanego do gotowania sous vide. Worek zamykamy próżniowo. Uda kaczki gotujemy na parze 2 godziny. Ugotowane udka układamy na rozgrzanym grillu i chwilę podsmażamy, aż się zarumienią.
Na talerze układamy rukolę, kiszone mirabelki i cienkie plasterki buraczka. Do kaczki możemy podać ulubioną kaszę lub ziemniaki.