Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty, niewymagający od nas uwagi sposób na przygotowanie idealnie przyrządzonych udek kaczki. Udka najpierw zapakowałam próżniowo i gotowałam na parze w worku do gotowania sous vide, dzięki temu cały smak i aromat został w środku. Mięso powoli gotowało się we własnym tłuszczu, dzięki czemu uzyskałam podobny efekt do konfitowania. Ugotowane mięso zrumieniłam za pomocą grilla elektrycznego, żeby uzyskać chrupiącą skórkę. Kaczkę podałam na rukoli z młodym surowym buraczkiem i kiszonymi mirabelkami. Wyszło pysznie i bardzo kolorowo. Tak podane uda kaczki prezentują się bardzo elegancko, więc idealnie wpasowują się w świąteczne menu.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 127
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 415
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 326
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 85
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 127
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 415
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 326
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 85
Składniki
Udka, konfiturę, pora, cebulę, sos worcestershire oraz przyprawy przekładamy do worka przystosowanego do gotowania sous vide. Worek zamykamy próżniowo. Uda kaczki gotujemy na parze 2 godziny. Ugotowane udka układamy na rozgrzanym grillu i chwilę podsmażamy, aż się zarumienią.
Na talerze układamy rukolę, kiszone mirabelki i cienkie plasterki buraczka. Do kaczki możemy podać ulubioną kaszę lub ziemniaki.