Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka bez kości faszerowane po węgiersku

Udka bez kości faszerowane po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 9223

Udka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują każdemu:).

Składniki

  • 6 szt. udek bez kości
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 3 łyżki ajwaru
  • 3 plastry sera
  • 12 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • sól, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
  • 1 łyżka oleju
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ajwar mieszamy z olejem i przyprawami. Nacieramy nim udka.

  2. Paprykę i ogórki kroimy w paski, plastry sera na pół. cebulę w piórka. W środek każdego udka układamy plastry papryki, ogórki, cebulę i 1/2 plastra sera. Każde udko owijamy szczelnie 2 plastrami boczku.

  3. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń