Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują każdemu:).
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11158
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1195
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11721
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1258
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11158
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1195
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11721
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1258
Składniki
Ajwar mieszamy z olejem i przyprawami. Nacieramy nim udka.
Paprykę i ogórki kroimy w paski, plastry sera na pół. cebulę w piórka. W środek każdego udka układamy plastry papryki, ogórki, cebulę i 1/2 plastra sera. Każde udko owijamy szczelnie 2 plastrami boczku.
Udka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.