Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka bez kości i skóry dostępne są w każdym sklepie. Nadają się do faszerowania, ja proponuję je faszerowane po węgiersku, z papryką, ogórkiem, owinięte boczkiem. Smakują każdemu:).
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118758
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8687
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3175
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118758
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8687
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3175
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2532
Składniki
Ajwar mieszamy z olejem i przyprawami. Nacieramy nim udka.
Paprykę i ogórki kroimy w paski, plastry sera na pół. cebulę w piórka. W środek każdego udka układamy plastry papryki, ogórki, cebulę i 1/2 plastra sera. Każde udko owijamy szczelnie 2 plastrami boczku.
Udka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.