Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka Bumerang

Udka Bumerang

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7836

Dodano:

Odsłon: 3666

Delikatne mięso z kurczaka, owinięte w aromatycznym boczku, zanurzone w pysznym sosie pieczarkowym, to moja propozycja na dzisiejszy obiad.

Składniki

  • 5 udek z kurczaka
  • 10 plastrów boczku parzonego
  • Przyprawa do kurczaka staropolska
  • 1 kg pieczarek
  • Sos w paczce pieczarkowy
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Udka Bumerang

Przygotowanie

  1. 1. Udka myjemy i przecinamy na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka
    2. Każdy kawałek mięsa uwijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
    3. Pieczemy 35 minut w 180°C

  2. 4. W tym czasie, co mięso nam się piecze, prużymy pokrojone pieczarki na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą
    5. Sos pieczarkowy rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i wlewamy pod koniec prużenia grzybów, chwilę gotujemy

  3. 6. Udka po upieczeniu układamy w naczyniu i polewamy sosem pieczarkowym
    7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 kwietnia Tylko bez kostek poproszę ;p
A tak przy okazji, nie dadzą mi w głowę? :D
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń