Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka, owinięte w aromatycznym boczku, zanurzone w pysznym sosie pieczarkowym, to moja propozycja na dzisiejszy obiad.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17835
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1905
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15705
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17835
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1905
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15705
Składniki
1. Udka myjemy i przecinamy na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka 2. Każdy kawałek mięsa uwijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 3. Pieczemy 35 minut w 180°C
4. W tym czasie, co mięso nam się piecze, prużymy pokrojone pieczarki na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą 5. Sos pieczarkowy rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i wlewamy pod koniec prużenia grzybów, chwilę gotujemy
6. Udka po upieczeniu układamy w naczyniu i polewamy sosem pieczarkowym 7. Smacznego