Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3514
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3514
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 841
Składniki
Cebule oraz czosnek obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Papryki umyłem ,przekroiłem na pół ,usunąłem gniazda nasienne. Miąższ pokroiłem w paski. Rozmaryn umyłem ,osuszyłem i drobno posiekałem. Udka umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Oprószyłem dużą ilością soli i pieprzu. W brytfance rozgrzałem oliwę i na dużym ogniu podsmażyłem udka. Wsypałem cebulę i czosnek ,chwilę smażyłem. Dodałem pomidory razem z zalewą ,paprykę i rozmaryn. Wymieszałem. Przykryłem i piekłem 40 min w temperaturze 200 stopni C. Ponownie doprawiłem. Podałem z chrupiącym pieczywem.