Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Cebule oraz czosnek obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Papryki umyłem ,przekroiłem na pół ,usunąłem gniazda nasienne. Miąższ pokroiłem w paski. Rozmaryn umyłem ,osuszyłem i drobno posiekałem. Udka umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Oprószyłem dużą ilością soli i pieprzu. W brytfance rozgrzałem oliwę i na dużym ogniu podsmażyłem udka. Wsypałem cebulę i czosnek ,chwilę smażyłem. Dodałem pomidory razem z zalewą ,paprykę i rozmaryn. Wymieszałem. Przykryłem i piekłem 40 min w temperaturze 200 stopni C. Ponownie doprawiłem. Podałem z chrupiącym pieczywem.