Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Cebule oraz czosnek obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Papryki umyłem ,przekroiłem na pół ,usunąłem gniazda nasienne. Miąższ pokroiłem w paski. Rozmaryn umyłem ,osuszyłem i drobno posiekałem. Udka umyłem ,osuszyłem papierowym ręcznikiem. Oprószyłem dużą ilością soli i pieprzu. W brytfance rozgrzałem oliwę i na dużym ogniu podsmażyłem udka. Wsypałem cebulę i czosnek ,chwilę smażyłem. Dodałem pomidory razem z zalewą ,paprykę i rozmaryn. Wymieszałem. Przykryłem i piekłem 40 min w temperaturze 200 stopni C. Ponownie doprawiłem. Podałem z chrupiącym pieczywem.