Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie ma lekko słodkawo-kwaskowy smak.Dżemy świetnie komponują się z drobiem.Serdecznie polecam:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3278
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1334
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2086
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2163
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3278
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1334
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2086
Składniki
Umyte udka i skrzydełka dać do naczynia żaroodpornego. Polać sokiem z cytryny,dodać dżemy( ja miałam swojej roboty) wegetę,pokrojoną skórkę z cytryny,pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki. Wszystko wymieszać.Dać do nagrzanego piekarnika do 170st.gora-dół. Piec do zrumienienia wierzchu,obrócić i upiec z dugiej strony. Przed podaniem udekorować na talerzu dodatkowo dżememami.
Smacznego!