Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie ma lekko słodkawo-kwaskowy smak.Dżemy świetnie komponują się z drobiem.Serdecznie polecam:)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1015
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1015
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Składniki
Umyte udka i skrzydełka dać do naczynia żaroodpornego. Polać sokiem z cytryny,dodać dżemy( ja miałam swojej roboty) wegetę,pokrojoną skórkę z cytryny,pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki. Wszystko wymieszać.Dać do nagrzanego piekarnika do 170st.gora-dół. Piec do zrumienienia wierzchu,obrócić i upiec z dugiej strony. Przed podaniem udekorować na talerzu dodatkowo dżememami.
Smacznego!