Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś tani a w miarę szybki obiad a mianowicie przygotowałam udka kurczaka zamarynowane w sosie sojowym i przyprawach mięso wychodzi soczyste a zarazem kruche samo odchodzi od kości
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Kupione udka kurczaka opłukać i osuszyć następnie ponacinać wzdłuż skóry przez całe mięso. Do ponacinanych udek w misce dodać wszystkie sypkie przyprawy oraz wlać olej i sos sojowy. Całość dokładnie wmasować w mięso udek kurzych nakryć folią aluminiową i pozostawić na noc w lodówce, zanim pójdziemy spać można chociaż raz przemieszać mięso pozostawione w marynacie
Tuż przed przygotowaniem obiadu wyjąć udka z lodówki i przełożyć je z całą zawartością z miski do woreczka przystosowanego do pieczenia mięsa, tak przygotowane przełożyć do blaszki i wstawić do zimnego piekarnika, następnie ustawić piekarnik na 200 stopni i piec 1 godzinę plus 10 minut na rozgrzanie piekarnika, mięso co jakiś czas obrócić aby równo się upiekło
Gotowe upieczone wspaniale pachnące przyprawami udka kurczaka podałam z ziemniakami oraz jako surówka moja ulubiona sałata masłowa na słodko - kwaśno. Tak jak pisałam na początku mięso jest bardzo soczyste a z wierzchu mega chrupiące, przy dotknięciu widelcem bardzo ładnie odchodzi od kości. Polecam serdecznie przygotowanie udek kurczaka właśnie w takiej marynacie będziecie mega zachwyceni