Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka pieczone z jabłkami, cynamonem i goździkami to idealne danie na niedzielny obiad.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 571
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11593
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2746
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 571
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11593
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2746
Składniki
Jabłka kroimy na ćwiartki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Wszystkie przyprawy i miód mieszamy z olejem. Nacieramy kurczaka. W naczyniu żaroodpornym układamy udka, jabłka, cebulę i czosnek, zalewamy resztą oleju. Zamykamy naczynie. Pieczemy w 180 stopniach przez 80 minut (długość pieczenia będzie zależeć od wielkości udek). Podajemy z ryżem i surówką.