Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka pieczone z jabłkami

Udka kurczaka pieczone z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 531 Ocena: 4981

Dodano:

Odsłon: 238

Udka pieczone z jabłkami, cynamonem i goździkami to idealne danie na niedzielny obiad.

Składniki

  • Udko z kurczaka - 3-4 sztuki
  • Jabłka - 2szt
  • Cebula - 2szt
  • Czosnek - 3 ząbki
  • Goździki - 1 łyżka
  • Cynamon - 1/2 łyżeczki
  • Imbir - 1/2 łyżeczki
  • Olej - 6 łyżek
  • Miód - 1 łyżka
  • Pieprz ziołowy - 1/2 łyżeczki
  • Pieprz, sól
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udka kurczaka pieczone z jabłkami

Przygotowanie

  1. Jabłka kroimy na ćwiartki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki.
    Wszystkie przyprawy i miód mieszamy z olejem. Nacieramy kurczaka. W naczyniu żaroodpornym układamy udka, jabłka, cebulę i czosnek, zalewamy resztą oleju. Zamykamy naczynie.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 80 minut (długość pieczenia będzie zależeć od wielkości udek).

    Podajemy z ryżem i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń