Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Jeden ze specjałów kuchni meksykańskiej
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1295
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 475
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3465
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1070
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1295
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 475
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3465
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1070
Składniki
Udka natarłem solą i pieprzem , zrumieniłem na rozgrzanym tłuszczu , ułożyłem w naczyniu żaroodpornym , a na pozostałym na patelni oleju przesmażyłem plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodałem koncentrat pomidorowy wraz z zalewą , wino i fasolę. Mieszając , zagotowałem redukując płyn , przyprawiłem sos do smaku. Polałem nim udka. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C . Pod koniec zdjąłem przykrycie . Po wyjęciu posypałem natką pietruszki. Można podawać z pieczywem lub ryżem i różnymi sałatkami. U mnie dzisiaj na kolację z ukraińską sałatką ogórkową