Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Jeden ze specjałów kuchni meksykańskiej
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4924
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4924
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Udka natarłem solą i pieprzem , zrumieniłem na rozgrzanym tłuszczu , ułożyłem w naczyniu żaroodpornym , a na pozostałym na patelni oleju przesmażyłem plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodałem koncentrat pomidorowy wraz z zalewą , wino i fasolę. Mieszając , zagotowałem redukując płyn , przyprawiłem sos do smaku. Polałem nim udka. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C . Pod koniec zdjąłem przykrycie . Po wyjęciu posypałem natką pietruszki. Można podawać z pieczywem lub ryżem i różnymi sałatkami. U mnie dzisiaj na kolację z ukraińską sałatką ogórkową