Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Jeden ze specjałów kuchni meksykańskiej
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5381
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29719
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19370
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1021
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5381
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29719
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19370
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1021
Składniki
Udka natarłem solą i pieprzem , zrumieniłem na rozgrzanym tłuszczu , ułożyłem w naczyniu żaroodpornym , a na pozostałym na patelni oleju przesmażyłem plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodałem koncentrat pomidorowy wraz z zalewą , wino i fasolę. Mieszając , zagotowałem redukując płyn , przyprawiłem sos do smaku. Polałem nim udka. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C . Pod koniec zdjąłem przykrycie . Po wyjęciu posypałem natką pietruszki. Można podawać z pieczywem lub ryżem i różnymi sałatkami. U mnie dzisiaj na kolację z ukraińską sałatką ogórkową