Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Jeden ze specjałów kuchni meksykańskiej
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 387
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1790
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 78
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 86
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 387
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1790
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 78
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 86
Składniki
Udka natarłem solą i pieprzem , zrumieniłem na rozgrzanym tłuszczu , ułożyłem w naczyniu żaroodpornym , a na pozostałym na patelni oleju przesmażyłem plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodałem koncentrat pomidorowy wraz z zalewą , wino i fasolę. Mieszając , zagotowałem redukując płyn , przyprawiłem sos do smaku. Polałem nim udka. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C . Pod koniec zdjąłem przykrycie . Po wyjęciu posypałem natką pietruszki. Można podawać z pieczywem lub ryżem i różnymi sałatkami. U mnie dzisiaj na kolację z ukraińską sałatką ogórkową